Kurban Bayramı Öncesi Emekli Aylığında Sürpriz Karar

İktidar, seçimlerin ardından emeklilere vadettiği maaş artışını yapmamıştı. Temmuz ayında maaşlara yüzde 25 oranında enflasyon farkı ekleneceği duyurulmuştu. Ancak bu artış sadece kök maaşlara yapılmıştı.

En düşük emekli maaşı alan vatandaşların aylıkları artmamıştı. Yılın ilk ayında yapılan zam ise yüzde 49.25 ile sınırlı tutulmuştu. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira, yüzde 33.34 oranındaki artışla 10 bin liraya çekilmişti.

BAYRAM İKRAMİYESİ VE MAAŞ ÖDEMELERİ

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı statüsünde bulunan 16 milyonun üzerinde emekli vatandaş, Kurban Bayramı’nda 3 bin TL ikramiye bekliyor. EYT düzenlemesiyle emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıktı. Emekliler, Türkiye’nin en büyük sosyal grubunu oluşturuyor. Bu nedenle emeklilerle ilgili çalışmalar, kamuoyuna sunulmakta.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ MAAŞLAR ERKEN YATIRILACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK, Haziran ayında emekli maaşlarını erken tarihe çekecek. Maaşlar, 3 bin TL ikramiye ile birlikte hesaplara yatırılacak. Kurban Bayramı’nın 16 Haziran’da başlaması nedeniyle emekliler, maaşların erken yatmasını talep ediyordu. SGK, normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında yatırılacak maaş ödemelerini öne alacak.

ÖDEME TAKVİMİ VE DETAYLAR

16 milyonun üzerindeki emekli vatandaşın maaş ve ikramiyeleri bayram öncesinde ödenecek. 2018 yılından itibaren emeklilere yılda 2 kez ikramiye ödeniyor. Bu yıl bayram ikramiyeleri Haziran ayının ilk haftalarında maaşlarla birlikte yatacak. En muhtemel ödeme tarihi 10-14 Haziran olarak belirlendi. Ödemeler, emeklilerin statülerine göre tarihlere dağıtılacak. Maaş ve ikramiye ödemeleri ilk olarak SSK, ardından Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarına verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir