Türk Kızılay’ın vekaletle kurban kesim fiyatı belli oldu

Türk Kızılayı 2024 Yılında 146 Bin 683 Vekalet Sahibi Adına Kurban Kesimi Yaptı

Türk Kızılayı İstanbul Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında, Genel Müdür Kerem Kınık, 2024 yılında Türkiye dahil 21 ülkede 146 bin 683 vekalet sahibi adına kurban kesimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Her geçen yıl vatandaşların Kızılay’a emanet ettiği kurban paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gayret gösterdiklerini belirten Kınık, her sene artan bir teveccühle karşılaştıklarını vurguladı.

Geçen yıl toplamda 21 bin 252 vekalet sahibi adına Gazze’de, 115 bin vekalet sahibi adına yurt dışında ve 10 bin 416 vekalet sahibi adına yurt içinde olmak üzere toplamda kurban kesimi gerçekleştirildiğini dile getiren Kınık, ulaşılan kişi sayısında %70’lik bir artış yaşandığını ve 2024 yılında 4 milyon 913 bin 693 kişiye kurban paylarının ulaştırıldığını aktardı.

Kurban paylarının konserve şeklinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Kınık, bu sayede payların en az iki yıl raf ömrüne sahip olduğunu ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılabildiğini söyledi. Gazze’de de uygulanan konserve modelinin bu sürekliliği sağlamak adına önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Yeni yılda 22 ülkede kurban kesimi ve dağıtımı planladıklarını belirten Kınık, Türkiye’de 46 aşevine ek olarak sene sonuna kadar 15 yeni aşevi açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yılki kurbanını Gazze’ye bağışladığını açıklayan Kınık, bağışların sınır kapılarında bekletilerek Gazze’ye iletildiğini belirtti. Gazze’de her gün 30 bin kişiye sıcak yemek sunduklarını ve yardımların devam edeceğini ifade etti.

2024 vekaletle kurban kesimi ücretlerini de paylaşan Kınık, “Yurt içi ve Filistin Gazze kategorisi için 13 bin 250 TL, yurt dışı için ise 5 bin 250 TL olarak belirlendi.” dedi.

Related Posts

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2025’in ilk çeyreğinde net karını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9,15 milyar yuan (yaklaşık 1,26 milyar dolar) seviyesine çıkardı. Aynı dönemde Tesla’nın net karı yüzde 70’in üzerinde düşüşle 409 milyon dolar olarak gerçekleşti.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

Apple’dan Çin’e büyük darbe: iPhone üretimi Hindistan’a taşınıyor!

ABD-Çin ticaret savaşının gölgesinde Apple, radikal bir hamleye hazırlanıyor. Financial Times’a göre teknoloji devi, 2025 itibarıyla ABD’de satılan tüm iPhone’ların montajını Hindistan’a kaydırmayı hedefliyor. Bu karar, hem Çin’e bağımlılığı azaltma stratejisinin hem de Hindistan’ın teknoloji üssü olma yolundaki yükselişinin güçlü bir göstergesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir