İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da Deprem Sonrası Online Alışverişte Talep Patlaması!

İstanbul’da en büyüğü 6,2 şiddetinde olan depremlerin ardından online alışverişte, afet durumlarında kritik öneme sahip ürünlerin aranması ve satışı katlandı. E-ticarette en çok aranan ürün deprem çantası olurken, çadır siparişleri 5,5 kat arttı.

İstanbul’da yaşanan depremlerin etkisiyle büyük panik yaşayan ve artçı sarsıntılar devam ederken, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar afet durumlarında ihtiyaç duyabilecekleri ürünlere yönelik taleplerini artırdı. Deprem çantası, deprem düdüğü, çadır, powerbank ve termos gibi ürünlere olan ilgi, e-ticaret sitelerinde yoğun bir talep oluşmasına neden oldu.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı ve PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, depremin ardından belirli ürünlere talebin arttığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul’da yaşanan deprem sonrasında hızla bir komite oluşturduklarını belirten Çevikoğlu, belirli ürünlerde “fiyat kilidi” uyguladıklarını ve bu sayede fahiş fiyat artışlarını engellediklerini vurguladı.

Talepte yaşanan artışlara karşın, fiyat artışlarına karşı önlem aldıklarını dile getiren Çevikoğlu, “Perakendede bir dükkanda fiyat kontrolü zor olabilir ancak online platformlarda kontrol etmek daha kolaydır. İstanbul depreminin ardından çadır, batarya, yağmurluk, konserve gibi ürünlerde ciddi artışlar yaşanmıştır. Bu süreçte tüketicilere güvenli alışverişi hatırlatmak istiyoruz. Tüketicilerin ‘Güven Damgası’ olan platformlardan alışveriş yapmalarını öneriyoruz.” şeklinde konuştu.

– Çadır Siparişleri 5,5 Kat Arttı

Hepsiburada’dan alınan bilgilere göre, 23-24 Nisan tarihlerinde deprem çantaları, deprem düdükleri, çadırlar, powerbank’ler ve termos gibi afet durumlarında kritik rol oynayan ürünler en çok arananlar arasında yer aldı.

Deprem sonrası en çok talep gören ürünler arasında deprem çantası birinci sırada yer alırken, çadır siparişlerinde 5,5 katlık bir artış yaşandığı, uyku tulumu siparişlerinde ise bir önceki güne göre %250 artış gözlendiği belirtildi.

Related Posts

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2025’in ilk çeyreğinde net karını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9,15 milyar yuan (yaklaşık 1,26 milyar dolar) seviyesine çıkardı. Aynı dönemde Tesla’nın net karı yüzde 70’in üzerinde düşüşle 409 milyon dolar olarak gerçekleşti.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

Apple’dan Çin’e büyük darbe: iPhone üretimi Hindistan’a taşınıyor!

ABD-Çin ticaret savaşının gölgesinde Apple, radikal bir hamleye hazırlanıyor. Financial Times’a göre teknoloji devi, 2025 itibarıyla ABD’de satılan tüm iPhone’ların montajını Hindistan’a kaydırmayı hedefliyor. Bu karar, hem Çin’e bağımlılığı azaltma stratejisinin hem de Hindistan’ın teknoloji üssü olma yolundaki yükselişinin güçlü bir göstergesi.

Vanlı esnafın da çiftçinin de işi bitme noktasına geldi

Yozgatlı çiftçiye Vanlı esnaftan destek geldi. Esnaf, “çiftçi Yozgat gibi bir yerde eğer bu sesi çıkarıyorsa demek ciddi anlamda bir sıkıntı var” diye seslendi.

Sektörel güven endeksleri belli oldu

Güven endeksi, nisanda geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 4,3, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 ve inşaat sektöründe yüzde 4,2 azaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir