Heyecan Dorukta: Türkiye’de Milyonlarca Öğrenci LGS Maratonuna Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, İstanbul’da başladı ve heyecan dorukta!

İstanbul’daki 565 okulda, 193 bin 80 öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren velileriyle birlikte okullara akın etti. Beşiktaş’taki Ali Yalkın Ortaokulu’nda öğrenciler, içeriye alınana kadar okul bahçesinde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü.

Sınava girecek adaylar, yanlarında fotoğraflı ve onaylı sınav giriş belgesi ile geçerli kimlik kartını getirerek, en az iki koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi ile donanımlı bir şekilde geldiler. Görevlilerce yapılan kontrollerin ardından öğrenciler, sınav salonlarına alındı.

İki oturumdan oluşan sınavın birinci oturumu saat 09.30’da başladı ve 10.45’te sona erecek. İkinci oturum ise 11.30’da başlayacak ve 12.50’de tamamlanacak.

Sınav 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda gerçekleştiriliyor. Yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okuldaki 35 salonda sınavlar yapılıyor.

Sınav hazırlığı, bu yıl 8. sınıfta okuyan 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin dikkate alınarak yapıldı. Görme engelli 82, az gören 292 öğrenciye yönelik özel tedbirler alınırken, 187 öğrenci ise özel durumlarından dolayı evde veya hastanede sınava giriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir