DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025 Sona Erdi

DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025 İzmir’de Sona Erdi

Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi (DIGIAGE), bu yıl İzmir’de düzenlediği DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025’te sona erdi. Kampın kapanış programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, oyun sektöründeki küresel büyümeye dikkat çekti.

Gönüllü, oyun sektörünün 200 milyar dolara yaklaşan küresel pazar büyüklüğüne işaret ederek, Türkiye’nin önemli bir oyuncu haline geldiğini belirtti. Son yıllarda Türkiye’deki teknoloji girişimlerine yapılan yatırımların arttığını vurgulayan Gönüllü, 2024 yılında Türkiye’nin oyun sektöründe yüzde 40 büyüme kaydederek 800 milyon doları aşan bir büyüklüğe ulaştığını söyledi.

Ülke genelinde yaklaşık 850 aktif oyun stüdyosu ve girişimin bulunduğunu belirten Gönüllü, İstanbul’un Avrupa’nın en büyük ikinci oyun geliştirme merkezi haline geldiğini kaydetti. Türkiye’deki oyun sektöründeki büyüme ve potansiyel hakkında bilgi veren Gönüllü, sektördeki firmaların yurt içi satış ve ihracatta önemli başarılar elde ettiğini dile getirdi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ise gençlerin önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin gençlerinin kendilerini ne kadar geliştirirse ülkenin geleceğinin o kadar aydınlık olacağını söyledi.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen ise kampın başarılı oyunlarla sonuçlanacağını belirterek, oyun sektörünün ekonomik değerine ve kültürel önemine değindi. Kampta katılımcıların oyun geliştirme süreçlerinde eğitim aldığını ve özgün fikirler ortaya koyduklarını ifade etti.

Kampa 250 oyun geliştiriciden oluşan 64 takımın katıldığını belirten Tüzgen, takımların 5 gün boyunca farklı alanlarda eğitim alırken oyunlarını geliştirdiğini söyledi. Kampın son gününde, geliştirilen oyunların 13 yatırımcıya sunulduğunu aktardı.

Related Posts

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2025’in ilk çeyreğinde net karını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9,15 milyar yuan (yaklaşık 1,26 milyar dolar) seviyesine çıkardı. Aynı dönemde Tesla’nın net karı yüzde 70’in üzerinde düşüşle 409 milyon dolar olarak gerçekleşti.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

Apple’dan Çin’e büyük darbe: iPhone üretimi Hindistan’a taşınıyor!

ABD-Çin ticaret savaşının gölgesinde Apple, radikal bir hamleye hazırlanıyor. Financial Times’a göre teknoloji devi, 2025 itibarıyla ABD’de satılan tüm iPhone’ların montajını Hindistan’a kaydırmayı hedefliyor. Bu karar, hem Çin’e bağımlılığı azaltma stratejisinin hem de Hindistan’ın teknoloji üssü olma yolundaki yükselişinin güçlü bir göstergesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir