Chrome tarayıcı, OpenAI’ın eline geçebilir!

OpenAI, ABD’de Google Chrome’u Satın Almak İstiyor

ABD’de Google’e karşı açılan tekel davasında Chrome tarayıcının kaderi belirsiz, ancak kesin olan bir şey var, OpenAI tarayıcıyı satın almak istiyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı açtığı davada, OpenAI yöneticisi Nick Turley ifade verdi ve Google, Chrome’u satmaya zorlanırsa, şirketinin tarayıcıyı satın alabileceğini söyledi.

Chrome web tarayıcıyı satmak, Adalet Bakanlığı’nın Google’a sunduğu “arama alanındaki tekelliği kırma” çözümlerinden biri.

ChatGPT’de ürün bölümünün başında olan Turley, duruşma sırasında tanık olarak dinlendi. Google Chrome’u satmak zorunda kalırsa, OpenAI’ın bunu alıp almayacağı sorulduğunda da “Evet, pek çok başka şirket gibi biz de alabiliriz” yanıtını verdi.

OpenAI, yapay zekâ yarışında Google’ın en güçlü rakibi ve Chrome’u satın almak bu yarışta Google’a büyük bir darbe vuracaktır.

Chrome şu an tarayıcı pazar payının yüzde 66’sına sahip.

Chrome’un satışının yanı sıra, Adalet Bakanlığı Google’ın arama verilerini diğer şirketlerle paylaşabileceğini de söylüyor.

İşte OpenAI da burada mahkemeye dahil oldu. Turley, geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde şirketinin Google’a arama verilerini kullanmak için bir lisans anlaşması önerdiğini söyledi. Ancak Google rakibinin bu önerisini reddetti.

OpenAI, Microsoft ile ortaklığı sayesinde, ChatGPT’nin gerçek zamanlı aramalarında Bing’i kullanıyor. Ancak Turley, Google’ın arama verilerini paylaşmak zorunda kalmasının “gerçek zamanlı bilginin kalitesini artırarak, daha iyi ürünleri daha çabuk üretebilmelerini” sağlayacağını söylüyor.

Kısacası, Chrome’u kaybetmek Google’ın işine darbe vurabilir, ancak Chrome’u OpenAI’a kaptırmak şu an bildiğimiz haliyle internetin geleceği üzerinde çok büyük etkilere yol açabilir.

Related Posts

Sanal enerji santralleri şebekelerin vazgeçilmezi haline geliyor

Sanal enerji santralleri (Virtual Power Plants – VPP), çok sayıda küçük enerji üreticisini (ev tipi güneş panelleri, bataryalar, elektrikli araçlar vb.) bir yazılım platformu aracılığıyla bir araya getirerek büyük ve esnek bir enerji kaynağı …

Garanti BBVA çöktü! Uygulamaya erişim sorunu yaşanıyor

Garanti BBVA’nın mobil bankacılık uygulamasında kullanıcılar erişim sorunu yaşıyor. 2 Mayıs 2025 öğle saatlerinden itibaren uygulamaya giriş yapmak isteyen birçok kullanıcı, sisteme erişemediklerini ve işlemlerini gerçekleştiremediklerini bildiriyor …

Xiaomi, kendi yapay zeka modeliyle rekabete katılıyor

Xiaomi, DeepSeek’in R1 modeline benzer şekilde mantıksal düşünme ilkesi üzerine çalışan ilk açık yapay zeka modeli MiMo’yu duyurdu.

BAE’nin küresel yapay zeka yarışında cesur adımı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) yerli üretim yapay zekâ (AI) modeli Falcon, küresel teknoloji arenasında büyük ses getiriyor ve OpenAI’nin ChatGPT’si ile Çin’in DeepSeek’i gibi devlere meydan okuyor. Ancak Falcon yalnızca yapay zekâ yarışında bir rakip değil; güvenlik, güvenilirlik ve yeniliği merkezine alan, BAE’nin yapay zekâ geleceğine liderlik etme iddiasının cesur bir göstergesi.

Egzersiz, kanser tedavisinin yan etkilerini azaltabiliyor

Yeni bir araştırma, fiziksel aktivitenin kalp ve sinir hasarı ile beyin sisi gibi etkileri hafiflettiğini ortaya koydu.

ChatGPT neden bir anda “dalkavuğa” dönüştü?

OpenAI, geçtiğimiz hafta getirdiği yeni ChatGPT güncellemesini, yapay zekâlı sohbet robotunun bir dalkavuğa dönüşmesi sebebiyle geri çekti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir