AB Türk Vatandaşları ile Dalga Mı Geçiyor? Randevu Vermiyorlar Ama Zam Yaptılar

Havaların ısınmasıyla birçok vatandaş tatil rotasını oluşturmaya başladı. Kimisi yaz tatili için Türkiye’yi tercih ederken kimi de Türkiye’deki tatilin daha pahalıya patlamasından dolayı yurt dışı seyahatlerini tercih etti. Ancak hem yaz hem kış turizminde yurt içi ve yurt dışındaki turistik yerler tatilcilere çeşitli olanaklar sunmayı başarıyor.

Yurt dışı seyahatleri için vize işlemlerini halletmeye çalışan vatandaşlar randevu bulmakta oldukça güçlük çekiyor. Vize bulmak imkansız bir hal almışken seyahat edeceklere kötü haber geldi.

RANDEVU YOK, ZAM VAR

Schengen vizeleri zamlandı. Ancak işin ilginç yanı vize randevusu bulmak neredeyse imkansızken zam gelmesi oldu. Avrupa Komisyonu’nun 29 Avrupa ülkesine vizesiz giriş sağlayan Schengen vizelerinin fiyatlarına yönelik yaptığı zam bugünden itibaren geçerli olacak.

Avrupa Komisyonu Schengen vizelerinin fiyatlarının değişeceğini duyurdu. Son dönemlerde vize randevusu ve reddi konusunda sorunlara yaşanan Schengen vizesine bu kez de zam geldi. Turistik vizelere uygulanacak zamlı tarife bugünden itibaren geçerli olacak.

İKİNCİ ZAM

Avrupa Komisyonu kısa bir süre önce 29 Avrupa ülkesine vizesiz giriş için oluşturulan Schengen vizesinin fiyatlarına yüzde 12 zam yapma kararı almıştı.

Bütün dünyada uygulanacak bu yeni zamlı fiyatlar bugünden itibaren geçerli olacak.

Geçen hafta 80 euro olan Schengen vizesi bugünden itibaren yetişkinler için 90 euroya çıktı. 6-12 yaş arasındaki çocuklar için iseyenen 40 euro ise 45 euroya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir