Erzincan’da Yayla Muzunun Fiyatı 100 ila 300 TL Arasında

Erzincan’da Yayla Muzunun Destesi 100 ila 300 TL Arasında Satılıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek rakımlı yaylalarında yetişen ve halk arasında ışgın veya uçkun olarak bilinen yayla muzu, Erzincan‘da satışa sunuldu.

Sıcaklıkların yükselmesiyle 1000 – 3000 metre rakımda doğal olarak yetişen yayla muzu, Erzincan‘da 100 ila 300 TL arasında alıcı buluyor. Erzincan merkezine getirilen uçkunlar, seyyar satıcılar tarafından vatandaşlara sunulurken, yoğun ilgi görüyor.

Atlanta Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda kanser hastalığının yeni bir ilacı olarak değerlendirilen ışkının ünü, Amerika’da bile duyulmuş durumda. Yöre halkı tarafından kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ışkın otunun boyu 40 ila 150 santim arasında değişkenlik gösteriyor.

Yüksek miktarda C vitamini içeren ışkın, ayrıca A, B1, B2, E ve K vitaminleri açısından zengindir ve taze olarak tüketildiğinde mide bulantısı ve hazımsızlığa iyi gelir. Grip ve ateşli hastalıklara karşı da tedavi edici etkisi olduğuna inanılır.

“Tedavi Amacıyla Kullanılmaya Başlandı”

Yaklaşık 15-20 yıldır yüksek dağlardan ışkın toplayarak satış yapan seyyar satıcı İsa Kurt, şu anda destesini 100 ila 300 TL arasında satışa sunduklarını belirtiyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, ışkının kanser ve diğer hastalıklara iyi geldiğini ortaya koyduğunda talebin arttığını vurguluyor. İsa Kurt, müşterilerin batı illerine götürmek için ışkın aldıklarını, bazılarının ise tedavi amaçlı kullandığını ifade ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla ürün getireceklerini ve özellikle ışkın köküne olan talebin arttığını belirtiyor. Fiyatın zamanla daha uygun hale geleceğini de ekliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET AKBUĞA – Yerel

Related Posts

Yapay zeka, doktorlardan daha başarılı

Microsoft, karmaşık vakalarda doktorlardan daha isabetli teşhis koyabildiğini belirttiği yeni bir yapay zeka sisteminin ayrıntılarını paylaştı. Şirket, bu sistemin “tıbbi süperzekâya giden bir yol sunduğunu” ifade ederken, bu teknolojinin doktorların işini ortadan kaldırmayacağını belirtti. Yapay zekanın tıp alanında yaygınlaşmasının, dünyanın farklı bölgelerinde temel sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak daha eşit bir sağlık sistemi oluşturabileceği ifade ediliyor.

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Çocuğunuz sürekli kapalı ortamda ve ekran başındaysa dikkat! Miyopi salgına dönüştü

Çocuğun tahtadaki yazıları veya uzaktaki nesneleri bulanık görmesi ve gözlerini kısarak bakması… Bu sorunlar, halk arasında “uzağı görememe” olarak bilinen miyopinin en yaygın gelişen ve ilk belirtileri olarak öne çıkıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Semra Akkaya Turhan, çocuklarda miyopi riskini azaltmak için ebeveynlerin almaları gereken 5 etkili kuralı anlattı.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Gençlik aşısı yaptırdı kâbusu yaşadı: Yüz felci geçirdi, mimiklerini kaybetti!

“u tarz işlemleri yaptırmak isteyenler lütfen çok dikkatli olsunlar, 1 değil 5 kere düşünsünler. Çünkü canınız fazlasıyla yanabiliyor. Hem maddi hem manevi büyük zarara uğrayabiliyorsunuz. Maalesef güzelliğiniz elinizden kayabiliyor”

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.