Kiracılar dikkat: O işlem e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların ilk aşamasını Kasım 2024’te tamamladı. Bu şekilde taşınmaz sahipleri, gerçek kişiler e-Devlet Kapısı’ndaki “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden kira sözleşmesi oluşturabiliyor. Kiracılar da sözleşmeyi onayladıktan sonra işlem tamamlanıyor. Ayrıca, oluşturulan sözleşmelere zaman damgalı “barkodlu belge” ekleniyor ve e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi yapılabiliyor.

Emlak Danışmanları Artık Hizmet Alabilecek

Çalışmanın ikinci aşamasında e-Devlet’ten kira sözleşmesi hizmeti artık emlakçılar için de erişilebilir hale geldi. TEDB Başkanı Hakan Akçam, kiracı ve ev sahibinin e-Devlet ortamında buluşup kira sözleşmesini imzalayabildiğini söyledi ve emlakçıların da bu sürece dahil edileceğini açıkladı.

Kira Kontratlarının Elektronik Ortamda Yapılması Zorunlu Olmalı

Akçam, sistemin elektronik ortama taşınması sayesinde kira artış oranı, kiracının güvenilirliği ve meskende kaç yıldır oturduğu gibi bilgilerin Bakanlık tarafından kontrol edilebileceğini belirtti. Ayrıca, Borçlar Kanunu’na göre kira sözleşmelerinde kefilin ıslak imzası gerektiğini ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasının zorunlu hale gelmesi halinde, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sorunların çözüleceği ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçileceği belirtiliyor.

Related Posts

Kamu kurum ve kuruluşların düzenlemesinde değişiklik

Kamu kurum ve kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50’sinden fazlasına sahip oldukları şirketlerin hazine garantisi olmaksızın, hibe hariç dış imkan sağlamasına ilişkin usul ve esaslarda düzenlemeye gidildi.

“Anneler Günü için 80-100 milyar TL ciro bekleniyor”

Hayat boyunca evlatları için fedakârlık yapan annelerimizin yüzünü güldürmek için Anneler Günü’nün bir fırsat olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Anneniz, aldığınız hediyeye değil; sizin yüzünüzdeki tebessüme, ona duyduğunuz saygıya, verdiğiniz değere bakar” dedi.

Aylardır böylesi görülmedi! Haftanın en çok kazandıranı belli oldu, biri hariç…

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,43 değer kazandı. BIST 100 endeksi, en düşük 9.032,54 puanı ve en yüksek 9.421,36 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 2,43 üstünde 9.390,51 …

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir